Kalender
Elke dag opnieuw heb je de keus: ren je door of gooi je rigoureus je bestaan overhoop. Deze tekst kan zo op een tegeltje toch? In één keer je leven 180 graden omdraaien vind ik nogal wat. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn veel beter in je leven in te passen. Tien keer 18 graden is immers ook 180 graden!
Voor iedereen die natuur- en milieubewuster wilt leven, heb ik een jaarkalender gemaakt met daarop een heleboel ‘issuedagen’ waarmee je kleine stapjes kunt zetten. Kies eruit wat bij je past, breid het uit met wat je leuk vindt, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen! En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de stilte

26 oktober

Vandaag, de dag waarop de wintertijd is ingegaan, is het Dag van de Stilte. Je hebt akoestische stilte (stilte om je heen) en innerlijke stilte (stilte in jezelf). De eerste is misschien lastig te regelen maar de tweede heb je wel zelf in de hand. Een wandeling door de natuur kan daarbij helpen.

Akoestische stilte is goed voor:

  • de natuur (wist je dat stadsmerels harder zingen dan bosmerels omdat ze boven allerlei andere geluiden uit moeten komen)
  • je gezondheid (wist je dat geluidsoverlast na luchtvervuiling de belangrijkste milieuoorzaak is van gezondheidsproblemen)

 

Innerlijke rust en stilte zijn belangrijk om:

  • rust te midden van onrust te ervaren
  • niet meegesleept te worden door emoties
  • in balans te zijn of te komen
  • te luisteren naar anderen of juist om te luisteren naar jezelf

 

Ik vind het een sympathiek streven om in ieder geval 1 dag per jaar eens stil te staan bij stilte, in welke vorm dan ook. Wil je vaker stil staan, leren hoe je innerlijke rust kunt vinden en hoe je die kunt inzetten om persoonlijke doelen te bereiken? Denk dan eens aan coaching. Neem gerust contact met me op om hierover met me van gedachten te wisselen.

 

Gegevens

Datum:
26 oktober
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dagvandestilte.nl