Kalender

Is het jouw werk of missie om anderen ervan te overtuigen dat het beter voor de wereld is als ze wat duurzamer en natuurbewuster zouden leven? Breng deze boodschap dan niet te groot, te abstract of te bombastisch. Mensen willen vaak best wel veranderen, maar in één keer 180 graden draaien is gewoonweg een te grote verandering. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn voor iedereen ook eenvoudiger in de dagelijkse routines in te passen. De verandering gaat dan misschien iets langzamer maar tien keer 18 graden is ook 180 graden!

Ter inspiratie heb ik een jaarkalender samengesteld met daarop een heleboel ‘aanhaakdagen’ aan de hand waarvan je kleine stapjes kunt (laten) maken. Kies eruit wat bij jou of je doelgroep past, breid het uit met je eigen plaatselijke activiteiten, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen!

En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ModderDag

29 juni

Tijdens een bijeenkomst van het World Forum in 2009 bespraken een aanwezige uit Nepal en een aanwezige uit Australië de redenen waarom kinderen uit hun land niet met modder spelen. In Australië wordt er van kinderen verwacht dat ze niet zomaar vies worden. In Nepal hebben kinderen vaak niet genoeg kleding om vies geworden kleren op tijd weer schoon te krijgen. Een samenwerking tussen de twee landen leidde tot de eerste International Mud Day. In 2013 is deze dag ook in Nederland geïntroduceerd.

Op ModderDag kan elke school, BSO, gastouder, kinderdagverblijf of bezoekerscentrum zelf een activiteit met modder organiseren. De dag is een mooie kans om kinderen in de natuur te laten spelen. Uit onderzoek blijkt immers dat dit goed is voor hun ontwikkeling. En voor de kinderen zelf is ModderDag een kans om eens lekker vies te worden. Activiteiten kunnen worden aangemeld bij IVN die alle deelnemende locaties op hun website zet. Grijp je kans zou ik zeggen.

Gegevens

Datum:
29 juni
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ivn.nl/modderdag