Kalender

Is het jouw werk of missie om anderen ervan te overtuigen dat het beter voor de wereld is als ze wat duurzamer en natuurbewuster zouden leven? Breng deze boodschap dan niet te groot, te abstract of te bombastisch. Mensen willen vaak best wel veranderen, maar in één keer 180 graden draaien is gewoonweg een te grote verandering. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn voor iedereen ook eenvoudiger in de dagelijkse routines in te passen. De verandering gaat dan misschien iets langzamer maar tien keer 18 graden is ook 180 graden!

Ter inspiratie heb ik een jaarkalender samengesteld met daarop een heleboel ‘aanhaakdagen’ aan de hand waarvan je kleine stapjes kunt (laten) maken. Kies eruit wat bij jou of je doelgroep past, breid het uit met je eigen plaatselijke activiteiten, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen!

En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale komkommerdag

1 juli

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een gebeurtenis om de 1 jaar(en) die begint om 00:00 op dag 1 van juli en zich voor onbepaalde tijd herhaalt

Hoe kom je op het idee zul je misschien zeggen? De Nationale komkommerdag is in 2010 geïntroduceerd door GroentenFruit Bureau ter promotie van deze groene vrucht. De dag markeert ook het begin van de komkommertijd, de periode waarin nieuwsredacties en politici met vakantie gaan. De tijd waarin klein nieuws ineens breed wordt uitgemeten. De tijd waarop er op TV alleen nog maar herhalingen te zien zijn.

Wat mij betreft een tijd om je eigen accu weer eens helemaal op te laden. Een veranderwandeling kan daarbij helpen!

Gegevens

Datum:
1 juli
Evenement Categorie:
Site:
https://www.beleven.org/feest/nationale_komkommerdag