Kalender

Is het jouw werk of missie om anderen ervan te overtuigen dat het beter voor de wereld is als ze wat duurzamer en natuurbewuster zouden leven? Breng deze boodschap dan niet te groot, te abstract of te bombastisch. Mensen willen vaak best wel veranderen, maar in één keer 180 graden draaien is gewoonweg een te grote verandering. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn voor iedereen ook eenvoudiger in de dagelijkse routines in te passen. De verandering gaat dan misschien iets langzamer maar tien keer 18 graden is ook 180 graden!

Ter inspiratie heb ik een jaarkalender samengesteld met daarop een heleboel ‘aanhaakdagen’ aan de hand waarvan je kleine stapjes kunt (laten) maken. Kies eruit wat bij jou of je doelgroep past, breid het uit met je eigen plaatselijke activiteiten, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen!

En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Plantendag

18 mei

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een gebeurtenis om de 1 jaar(en) die begint om 00:00 op dag 18 van mei en zich voor onbepaalde tijd herhaalt

Wereld Plantendag of Fascination of Plants Day is in 2013 voor het eerst gevierd. De dag heeft als doel om zo veel mogelijk mensen fascineren voor de plantenwereld, het belang van plantenwetenschap, de rol van planten in milieubescherming en de productie van voorwerpen die van planten gemaakt worden (zoals papier, chemicaliën en geneesmiddelen).

In Nederland is IVN Natuureducatie het meest bezig met deze dag. Zij roepen op om vooral aandacht te hebben voor de ‘gewone’ planten, die voor mens en natuur in Nederland het meest belangrijk zijn. Zo is de smeerwortel hier veel harder nodig dan de agave of olijfboom.

Meer weten? Kijk op de hieronder genoemde website.