Kalender

Is het jouw werk of missie om anderen ervan te overtuigen dat het beter voor de wereld is als ze wat duurzamer en natuurbewuster zouden leven? Breng deze boodschap dan niet te groot, te abstract of te bombastisch. Mensen willen vaak best wel veranderen, maar in één keer 180 graden draaien is gewoonweg een te grote verandering. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn voor iedereen ook eenvoudiger in de dagelijkse routines in te passen. De verandering gaat dan misschien iets langzamer maar tien keer 18 graden is ook 180 graden!

Ter inspiratie heb ik een jaarkalender samengesteld met daarop een heleboel ‘aanhaakdagen’ aan de hand waarvan je kleine stapjes kunt (laten) maken. Kies eruit wat bij jou of je doelgroep past, breid het uit met je eigen plaatselijke activiteiten, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen!

En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Water Dag

22 maart

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een gebeurtenis om de 1 jaar(en) die begint om 00:00 op dag 22 van maart en zich voor onbepaalde tijd herhaalt

De jaarlijkse Wereld Water Dag is een internationale dag in het teken van water. In 1992 werd door de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereld Water Dag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen om op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken.

In Nederland wordt sinds 2009 op Wereld Water Dag door honderden vrijwilligers elk jaar een rivier schoon gemaakt. In 2015 leidde dit tot de grootste eendaagse rivier schoonmaak ooit. Honderden vrijwilligers maakten toen de 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie schoon. Van Werkendam tot Muiderslot. In 2019 maakten de vrijwilligers van het stadhuis van Leiden tot het stadhuis van Rotterdam 45 km rivier schoon. In 2022 is het de bedoeling om in elke provincie een rivier schoon te maken. Je kunt hiervoor een rivier in je eigen provincie aanmelden op de hierna genoemde website.

Vind je het leuk om ook de handen uit de mouwen te steken? En ben je nog niet moe genoeg van het zwerfvuil rapen op de landelijke opschoondag van 19 maart? Hou dan de acties op onderstaande website in de gaten.

Gegevens

Datum:
22 maart
Evenement Categorie:
Site:
https://www.wereldwaterdag.nl