Kalender

Is het jouw werk of missie om anderen ervan te overtuigen dat het beter voor de wereld is als ze wat duurzamer en natuurbewuster zouden leven? Breng deze boodschap dan niet te groot, te abstract of te bombastisch. Mensen willen vaak best wel veranderen, maar in één keer 180 graden draaien is gewoonweg een te grote verandering. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn voor iedereen ook eenvoudiger in de dagelijkse routines in te passen. De verandering gaat dan misschien iets langzamer maar tien keer 18 graden is ook 180 graden!

Ter inspiratie heb ik een jaarkalender samengesteld met daarop een heleboel ‘aanhaakdagen’ aan de hand waarvan je kleine stapjes kunt (laten) maken. Kies eruit wat bij jou of je doelgroep past, breid het uit met je eigen plaatselijke activiteiten, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen!

En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelddag van de bossen

21 maart

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een gebeurtenis om de 1 jaar(en) die begint om 00:00 op dag 21 van maart en zich voor onbepaalde tijd herhaalt

In 2012 hebben de Verenigde Naties 21 maart uitgeroepen tot Werelddag van de Bossen. Dit was (is) nodig om aandacht te vragen voor het belang van bossen, in allerlei vormen en maten. Landen worden aangemoedigd om op deze dag activiteiten te organiseren waarbij bossen en bomen centraal staan, zoals aanplant-campagnes. Wij hebben in Nederland – al veel langer dan het bestaan van de Werelddag van de bossen – een jaarlijkse Nationale Boomfeestdag waarop het planten van bomen centraal staat. Meestal is deze dag op de 3e woensdag in maart en dus vrijwel tegelijk met de Werelddag van de bossen.

Heb je geen plek (meer) om een boom te planten? Je helpt ook mee om juist een boom te laten staan, ook al staat ie misschien een beetje in de weg. Waarom? Omdat bossen / bomen zorgen voor schone lucht, schoon water en biodiversiteit. Bossen zorgen daarnaast voor voedsel (voor mens en dier), onderdak en werkgelegenheid.

Gegevens

Datum:
21 maart
Evenement Categorie:
Site:
https://www.un.org/en/observances/forests-and-trees-day