“De ander helpen zichzelf te helpen om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen en om zijn zelfgekozen doelen te bereiken”

Persoonlijke effectiviteit

Zinvolheid is één van mijn belangrijkste kernwaarden. Ik vind dat ik zinvol bezig ben als ik bijdraag aan een ‘groene’ (lees: duurzame en toekomstbestendige) wereld. Dat doe ik door – onder andere – ‘groene’ professionals te helpen met hun persoonlijke effectiviteit. Hoe? In ieder geval niet door te zeggen wat je zou moeten doen of laten. Maar door samen met jou te kijken naar wat jij precies wilt bereiken, hoe je hierbij wellicht effectiever kunt zijn, welke mogelijkheden je misschien nog niet hebt verkent en wat wel of juist niet bij jou past.

Professionele bekwaamheid

Je kent Maslow misschien van de behoeftepiramide, maar ken je ook zijn vier leerfasen? En weet je in welke fase je zelf zit? Ik kan je helpen daar achter te komen èn je ondersteunen bij het maken van een plan om je professioneel verder te bekwamen. Zodat je steeds een fase verder komt en figuurlijk ‘groeit’. Zowel persoonlijk als in professioneel opzicht.

Oké vooruit, hier zijn de vier fasen: onbewust onbekwaam / bewust onbekwaam / bewust bekwaam / onbewust bekwaam.

Focus aanbrengen

Hierboven zie je twee foto’s. Ze zijn hetzelfde maar toch ook weer niet. Zie jij het verschil? Dat verschil zit hem in het punt waarop is gefocust, waarop is scherp gesteld. Bij de éne foto is dat op een punt dichtbij, bij de ander op een punt in de verte. Als ik niet ergens op scherp had gesteld, zouden de foto’s wazig zijn. Een ‘wazige’ situatie kun je ook persoonlijk of in je werk ervaren. “Waar doe ik het nu voor?”, “Waar ben ik nu eigenlijk mee bezig?” en “Is dit het nu?” zijn veel voorkomende (levens)vragen. Al je dit bij jezelf herkent, neem dan eens contact met me op. Dan praten we erover. Vaak helpt dit al om één en ander weer scherp te gaan zien. En anders ben je misschien wel geknipt voor mijn ‘therapie door fotografie’. 

 

Mogelijkheden

Persoonlijk coachtraject

Voor volledige en oprechte aandacht, een spiegel en prikkelende vragen …

 • Intakegesprek (opdrachtgever, beoogde coachee, coach)
 • Klikgesprek / 1e coachsessie
 • 2 – 4 coachsessies à 1,5 uur (kunnen ook veranderwandelingen zijn)
 • Evaluatiegesprek (opdrachtgever, coachee, coach)

Kosten: € 820,- tot € 1.145,-

(excl. BTW en reiskosten)

‘Therapie’ door fotografie

Voor beelddenkers, voor meer rust in je hoofd en het terugkrijgen van focus …

 • Intakegesprek
 • Fotografieopdracht (bijv. fotodagboek bijhouden, storytelling m.b.v. foto’s)
 • Gedurende 1 maand wekelijks contact via whatsapp, e-mail of telefoon a.d.h.v. de foto’s
 • Coachsessie en afspraken over evt. vervolg

Kosten: € 545,-

(excl. BTW en reiskosten)

Een ‘Groen’ of Goed Gesprek

Om te sparren, klankborden of voor een stevige eenmalige boost …

 • Telefonische intake
 • 1 gesprek à 3 uur (incl. 1 uur voorbereiding)

Kosten: € 385,-

(excl. BTW en reiskosten)
Als dit gesprek leidt tot een opdracht voor een Persoonlijk coachtraject of de Maatwerk-Mix dan is het voorbereidende uur kosteloos.

Maatwerk-Mix

Als een diverse aanpak aan de orde is …

 • Mix van coaching, advisering, begeleiding, nudging en boosting
 • Op maat; passend bij de eisen, wensen en cultuur van opdrachtgever
 • Individuele aanpak en/of groepscoaching
 • Veranderwandelingen (individueel) zijn inbegrepen
 • Vaste aanneemsom (inspanningsverplichting)
 • Extra uren op basis van nacalculatie

Kosten: op aanvraag 

(uurtarief: € 109,- excl. BTW en reiskosten)

Kwaliteit gewaarborgd

In 1992 ben ik gestart als ‘groene’ professional (beleidsambtenaar) bij een gemeente. Inmiddels werk ik in deeltijd al jarenlang bij een ‘groen’ ingenieurs- en adviesbureau en heb ik daarnaast dus een eigen coachpraktijk. Ik vertel je dit zodat je weet dat ik jouw ‘taal’ spreek.

Alleen het spreken van de ‘groene’ taal vond ik niet genoeg, dus ik heb omgevingspsychologie gestudeerd, diverse soorten vrijwilligerswerk gedaan, me verder in fotografie bekwaamd en een professionele coachopleiding gevolgd.

Ik ben lid van de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en maak deel uit van een intervisiegroep met andere coaches. Hierdoor ben jij verzekerd van een deskundige gesprekspartner en blijf ook ik groeien in mijn vak.

een eekhoornbrug