Blogs

Prioritijd

Prioritijd

We kennen het allemaal wel: dat je soms loopt te mopperen dat je nergens tijd voor hebt en dat iemand dan tegen je zegt dat je eigenlijk bedoelt te zeggen dat iets geen prioriteit heeft. Nu voor veel mensen de vakantie voor de deur staat en de laatste loodjes op het werk misschien wat zwaar zijn, speelt het ‘geen-tijd-of-geen-prioriteit-dilemma’ vaak weer even op.

Lees meer
Don Quichot

Don Quichot

Ben je een ‘groene’ professional, doe je je werk met hart en ziel maar voelt het alsof je een roepende in de woestijn bent? En is dat gevoel zo erg dat je zelf inmiddels ‘duurzaamheidsmoe’ bent, dat het je allemaal niet meer zo kan schelen of dat je tegen een burnout aanzit. Je bent niet de enige. De oplossing is voor iedereen anders maar één ding is zeker: afwachten helpt niet.

Lees meer
Onder de loep

Onder de loep

Uit de resultaten van een onderzoek dat CNV eergisteren uitbracht, blijkt dat steeds meer werkenden door de coronacrisis last hebben van stress en tegen een burn-out aanzitten. Ook zouden werknemers vaker te kampen hebben met agressie van klanten of collega’s. CNV roept werkgevers en werknemers op om alert te zijn. Herken je hier iets van bij jezelf? Dan komt misschien de vraag in je op waar je dan precies alert op kunt zijn.

Lees meer
Groene kalender

Groene kalender

Fijn, de coronateugels zijn iets gevierd. Iedereen snakte naar meer bewegingsvrijheid en naar er weer eens ongepland op uit kunnen gaan. Niet dat we nu nog massaal binnen zaten (iedereen kent de beelden van overvolle parken) maar activiteiten werden er niet georganiseerd. Hopelijk komt daar ook snel verandering in.

Lees meer
Testen

Testen

De kans is groot dat je bij het lezen van deze titel denkt aan een coronatest en deze blog direct weer weg klikt. Niet doen alsjeblieft! Ik heb het hier namelijk over een heel andere test: een korte vragenlijst waarmee je kunt uitvogelen of jij als ‘groene’ of duurzaamheidsprofessional nog het verschil weet te maken? Om te kijken of jouw idealistisch interne vuurtje nog volop brandt.

Lees meer
Grote schoonmaak

Grote schoonmaak

Doe jij nog waar je goed in bent en waar je energie van krijgt? Laatst had ik het met mijn puberzoons over beroepskeuzetesten. In mijn middelbare schooltijd heb ik er eentje gedaan. Archivaris of bibliothecaris kwam daaruit. Afschuwelijk vond ik dat. Zo totaal niet passend bij mij en al helemaal niet ‘sexy’. Vond ik toen. Sexy vind ik dit beroep nog steeds niet (en ik ben het ook niet geworden), maar nu weet ik dat er wel degelijk een kern van waarheid zat in

Lees meer
Bonus Malus

Bonus Malus

Weet je dat ik nu supernieuwsgierig ben naar wat jouw gedachten zijn bij het lezen van de titel van deze blog? Welke associaties kwamen in een flits in je op? Waarover dacht je dat deze blog zou gaan? Lijkt me leuk als je dit met me wilt delen bij de reactiemogelijkheid van dit bericht. En verder hoop ik natuurlijk dat je doorleest, ook als zo direct waarschijnlijk blijkt dat deze blog niet gaat over het onderwerp dat als eerste in je opkwam.

Ik wil het deze keer hebben over ‘overdracht’.

Lees meer
Toegangscontrole

Toegangscontrole

Je zult snappen dat het verkeersbord op deze foto mij – als coach – intrigeerde. Ik doe aan wandelcoaching en het eerste dat daarom in mij opkwam was dat het hier om fietscoaching zou gaan. Maar dit wandelpad in Leiderdorp was veel te smal voor twee naast elkaar fietsende mensen dus dat kon het toch niet zijn. Even later viel het kwartje toen er een skiff (roeiboot) met twee roeiers en achterin een coach langs kwam varen. Tuurlijk!

Lees meer
WAT?

WAT?

Dacht ik een leuke nieuwe term bedacht te hebben: Walking Apart Together, blijkt er al een Facebookgroep met die naam te bestaan. Ook vond ik een datingsite die deze term gebruikt. Hierop wordt deze term net ietsjes anders uitgelegd dan ik hem bedoelde. Daarom toch deze blog.

De afgelopen (corona)tijd heb ik met een aantal personen regelmatig een wandelafspraak. Niet een gewone, waarbij je samen dezelfde route loopt.

Lees meer
Spelen met woorden

Spelen met woorden

Bij ons thuis zijn woordgrapjes favoriet en van associëren maken we graag een spelletje. Het helpt als je (per ongeluk) de klemtoon in een woord veranderd. Zo wordt het woord ‘wàndelen’ (klemtoon op 1e lettergreep) bijvoorbeeld ‘wandélen’ (klemtoon op middelste lettergreep). Je krijgt dan wanDELEN en dat klopt prima, want je kunt tijdens een wandeling heel goed dingen met elkaar delen. Daarom is coachen tijdens een wandeling ook zo effectief.

Lees meer