Veranderwandelen

“Een veranderingsproces ervaren tijdens het maken van een wandeling in de buitenlucht”

Buitenzijn

Mede door mijn studie omgevingspsychologie weet ik welke positieve werking uitgaat van ‘buitenzijn’. Daarom coach ik graag tijdens een wandeling. Ik noem zo’n wandeling een ‘veranderwandeling’ omdat iedereen tijdens zo’n wandeling een bepaalde verandering doormaakt. Deze verandering kan zijn dat je iets concreets leert tijdens het wandelen, bijvoorbeeld dat je paardenbloembladeren kunt eten. Of het is minder concreet, bijvoorbeeld dat je ‘ineens’ vanuit een andere invalshoek kunt kijken naar een bepaald vraagstuk. Gewoon omdat je lekker buiten bent en even los komt van alle dagelijkse beslommeringen. En natuurlijk doordat ik je tijdens het wandelen het hemd van het lijf vraag.

De laatstgenoemde vorm van verandering is de bedoeling van coachen: Dat ik door vragen te stellen jou van alle kanten naar je eigen ingebrachte vraagstuk laat kijken. En dat ik door te reflecteren jou aanzet om zelf de voor jouw best passende oplossingen voor je vraagstuk te bedenken.

Multitasken

Multitasken in de zin van ‘twee dingen tegelijk doen’ bestaat eigenlijk niet. Je doet die twee taken niet écht tegelijkertijd, maar switcht snel om en om. Dat kost tijd, kan zorgen voor fouten (of zelfs gevaarlijke toestanden) en voor stress.

Je kunt wèl twee taken doen als er eentje volledig op de automatische piloot gaat, zoals wandelen (automatische piloot) en praten. Vandaar dat coachen en wandelen zo goed samengaan.

Veranderwandelrondjes

De meeste veranderwandelingen die ik maak zijn onderdeel van een persoonlijk coachtraject. Losse veranderwandelingen maken is natuurlijk ook mogelijk.

Om zoveel mogelijk aan de voorkeuren van mijn gesprekspartners tegemoet te komen, heb ik in mijn omgeving een aantal ‘vaste’ veranderwandelrondjes verkend. Zodat we de automatische piloot zijn werk kunnen laten doen en niet verdwalen tijdens ons gesprek. En als ik naar jou toekom, weet jij vast zelf wel een mooi wandelrondje te bedenken.

Rondje polder

Tussen boerderijen en boomkwekerijen in de polder van Hazerswoude-Dorp.

Rondje meer

Tussen watersporters en watervogels en langs de golven in de Zegerplas in Alphen aan den Rijn.

Rondje bos

Tussen de bomen het bos zien in het Gouwe Bos (Waddinxveen) of het Bentwoud (Benthuizen).

Rondje park

Tussen bebouwing, watergangen en struwelen in polderpark Cronesteyn te Leiden.

Walking Apart Together

Sinds COVID-19 ons land in zijn greep hield en fysiek samenkomen voor een coachafspraak niet zo vanzelfsprekend was, zit coaching-op-afstand in de lift. E-coaching (= coaching via e-mail, video- of ‘gewoon’ bellen) gaat best prima, maar is wel een beetje statisch. Sinds we veel meer dan vroeger vanuit huis werken, bied ik een dynamischer vorm van coaching-op-afstand aan: ‘Walking Apart Together’. Zo kunnen we samen veranderwandelen zonder dezelfde route te lopen. Hierbij hebben we ‘live’ contact via de mobiele telefoon. Oortjes of een koptelefoon zijn aan te raden!

Mogelijkheden

Veranderwandelen

Om buiten en onder begeleiding tot nieuwe ideëen of inzichten te komen.

  • Voorgesprek via telefoon of videobellen
  • Wandeling à 2 uur (incl. start/einde met koffie/thee)

Kosten: € 275,-
Iedere extra wandeling: € 220,-

(excl. BTW en reiskosten, minimum aantal wandelingen: 3, wandellocatie nader af te spreken)

Walking Apart Together

Om – heel efficiënt – tijdens één van je eigen wandelingen een professioneel luisterend oor te hebben.

  • Voorgesprek via telefoon of videobellen
  • Wandeling à 1,5 uur

Kosten: € 225,-
Iedere extra wandeling: € 175,-

(excl. BTW, mininum aantal wandelingen: 3)