“Een veranderingsproces ervaren tijdens het maken
van een wandeling 
in de buitenlucht”

Multitasken

Multitasken in de zin van ‘twee dingen tegelijk doen’ bestaat eigenlijk niet. Je doet die twee taken niet écht tegelijkertijd, maar switcht snel om en om. Dat kost tijd, kan zorgen voor fouten (of zelfs gevaarlijke toestanden) en voor stress.

Je kunt wèl twee taken doen als er eentje volledig op de automatische piloot gaat, zoals wandelen (automatische piloot) en praten. Vandaar dat coachen en wandelen zo goed samengaan.

Buitenzijn

Mede door mijn studie omgevingspsychologie weet ik welke positieve werking uitgaat van ‘buitenzijn’. Daarom coach ik graag tijdens een wandeling. Ik noem zo’n wandeling een ‘veranderwandeling’ omdat iedereen tijdens zo’n wandeling een bepaalde verandering doormaakt. Deze verandering kan zijn dat je iets concreets leert tijdens het wandelen, bijvoorbeeld dat je paardenbloembladeren kunt eten. Of het is minder concreet, bijvoorbeeld dat je ‘ineens’ vanuit een andere invalshoek kunt kijken naar een bepaald vraagstuk. Gewoon omdat je lekker buiten bent en even los komt van alle dagelijkse beslommeringen. En natuurlijk doordat ik je tijdens het wandelen het hemd van je lijf vraag.

De laatstgenoemde vorm van verandering is de bedoeling van coachen: Dat ik door vragen te stellen jou van alle kanten naar je eigen ingebrachte vraagstuk laat kijken. En dat ik door te reflecteren jou aanzet om zelf de voor jouw best passende oplossingen voor je vraagstuk te bedenken.

Veranderwandelrondjes

De meeste veranderwandelingen die ik maak zijn onderdeel van een persoonlijk coachtraject of een ‘maatwerk-mix’. Ook intakegesprekken voor een coachtraject en incidenteel een Goed of Groen Gesprek gebeuren wel eens in de vorm van een veranderwandeling. Losse veranderwandelingen maken is natuurlijk ook mogelijk.

Om zoveel mogelijk aan de voorkeuren van mijn gesprekspartners tegemoet te komen, heb ik in mijn omgeving een aantal ‘vaste’ veranderwandelrondjes verkend. Zodat we de automatische piloot echt zijn werk kunnen laten doen en niet verdwalen tijdens ons gesprek. En als ik naar jou toekom, weet jij vast zelf wel een mooi wandelrondje te bedenken.

Rondje polder

Tussen boerderij en boomkwekerij in de polder van Hazerswoude-dorp.

Rondje meer

Tussen watersporters en watervogels en langs de golven in de Zegerplas in Alphen aan den Rijn.

Rondje bos

Tussen de bomen het bos zien in het Gouwe Bos (Waddinxveen) of het Bentwoud (Benthuizen).

Rondje park

Tussen bebouwing, beplanting en de heemtuin in park De Houtkamp te Leiderdorp.

Walking Apart Together

Sinds COVID-19 ons land in zijn greep houdt en fysiek samenkomen voor een coachafspraak niet zo vanzelfsprekend is, zit coaching-op-afstand in de lift. E-coaching (= coaching via e-mail, video- of gewoon bellen) gaat best prima, maar is wel een beetje statisch. We zitten met z’n allen al zoveel thuis te werken, dat ik behoefte had om nog een vorm van coaching-op-afstand aan te bieden: ‘Walking Apart Together’. Zo kunnen we samen veranderwandelen zonder dezelfde route te lopen. Hierbij hebben we ‘live’ contact via de mobiele telefoon. Oortjes of een koptelefoon zijn aan te raden!

Veranderwandelen

Om onder begeleiding buiten je gedachten de vrije loop te kunnen laten.

  • Intake via telefoon of videobellen
  • Wandeling à 2 uur (incl. start/einde met koffie/thee)

Kosten: € 275,-
Iedere extra wandeling: € 220,-

(excl. BTW en reiskosten, minimum aantal wandelingen: 3, wandellocatie nader af te spreken)

Walking Apart Together

Om – heel efficiënt – tijdens één van je eigen wandelingen een professioneel luisterend oor te hebben.

  • Intake via telefoon of videobellen
  • Wandeling à 1,5 uur

Kosten: € 225,-
Iedere extra wandeling: € 175,-

(excl. BTW, mininum aantal wandelingen: 3)