Over POP-UP en Popeye …

15 februari 2024

Hoe kun jij op een eenvoudige manier bijdragen aan de zorg voor het mentale welzijn van je werknemers of collega’s? En hoe kan ik zorgen voor een lagere drempel om van de diensten van een externe coach gebruik te maken? Door POP-UP-coaching!

Wat is POP-UP-coaching? Dat is wanneer ik als externe coach op bepaalde momenten bij een organisatie op kantoor kom en daar – al dan niet over een bepaald thema – een soort spreekuur hou. En dan niet de 10 minuten die je bij de huisarts krijgt maar een vol uur. Voor dit spreekuur kun je je vooraf inschrijven of op de gok naar binnen lopen. Zie het als een andere vorm van de stoelmassages die enige tijd geleden zo populair waren.

Voorbeelden van thematische spreekuren zijn ‘hoe om te gaan met positieve stress (ja, dat bestaat echt) of negatieve stress?’ Of: ‘hoe om te gaan met uitstelgedrag?’ Of: ‘hoe buig ik een discussie om naar een dialoog?’ Of: ‘hoe geef en ontvang ik op een goede manier feedback?’ De te bespreken onderwerpen zijn eindeloos.

Binnenzitten bij het spreekuur is niet noodzakelijk. Buiten een (verander)wandelingetje maken, werkt net zo goed en misschien zelfs wel beter.

Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen in te brengen kwesties.
Een POP-UP-coach is nadrukkelijk geen vervanging van een vertrouwenspersoon maar gaat uiteraard wel vertrouwelijk om met hetgeen besproken is.
Het is mogelijk dat een spreekuur niet voldoende is en er een coachtraject in gang wordt gezet, maar dat hoeft niet. Vaak werkt een kort maar intensief gesprek al prima als oppepper om weer verder te kunnen. Net als Popeye: even een blik spinazie naar binnen werken en hij kan er weer tegenaan.

Meer weten? Bel me op 06 – 83 87 27 51 of laat je gegevens achter op de contactpagina.