Kalender
Elke dag opnieuw heb je de keus: ren je door of gooi je rigoureus je bestaan overhoop. Deze tekst kan zo op een tegeltje toch? In één keer je leven 180 graden omdraaien vind ik nogal wat. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn veel beter in je leven in te passen. Tien keer 18 graden is immers ook 180 graden!
Voor iedereen die natuur- en milieubewuster wilt leven, heb ik een jaarkalender gemaakt met daarop een heleboel ‘issuedagen’ waarmee je kleine stapjes kunt zetten. Kies eruit wat bij je past, breid het uit met wat je leuk vindt, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen! En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wereld Wetlandsdag

2 februari

Jaarlijks op 2 februari is het ‘Wereld Wetlands Dag’ (World Wetlands Day). Dit is een internationale dag sinds 1997 waarbij het belang van wetlands extra aandacht krijgt door middel van o.a. lezingen, schoonmaakactiviteiten en persberichten. In Nederland besteden o.a. Staatsbosbeheer en IVN actief aandacht aan deze dag, bijvoorbeeld door excursies te organiseren.

Wetlands zijn waterrijke gebieden zoals moerassen, rivieren, vennen, veengebieden en ondiepe (zee)wateren. Wetlands zijn van levensbelang voor het ecosysteem op aarde. Ze dienen als klimaatbuffers, hebben een remmende werking bij zeestormen en zijn belangrijk voor waterzuivering. Om deze waardevolle wetlands te beschermen, werd in 1972 de wetlandsconventie ondertekend in Ramsar (Iran). Sindsdien is het op 2 februari ‘Wereld Wetlands Dag’ (ook ‘Wereld Watergebieden Dag’). Elk jaar heeft een eigen thema.

 

Gegevens

Datum:
2 februari
Evenement Categorie:
Site:
https://www.worldwetlandsday.org