Kalender

Is het jouw werk of missie om anderen ervan te overtuigen dat het beter voor de wereld is als ze wat duurzamer en natuurbewuster zouden leven? Breng deze boodschap dan niet te groot, te abstract of te bombastisch. Mensen willen vaak best wel veranderen, maar in één keer 180 graden draaien is gewoonweg een te grote verandering. Kleine stapjes zetten gaat veel gemakkelijker en zijn voor iedereen ook eenvoudiger in de dagelijkse routines in te passen. De verandering gaat dan misschien iets langzamer maar tien keer 18 graden is ook 180 graden!

Ter inspiratie heb ik een jaarkalender samengesteld met daarop een heleboel ‘aanhaakdagen’ aan de hand waarvan je kleine stapjes kunt (laten) maken. Kies eruit wat bij jou of je doelgroep past, breid het uit met je eigen plaatselijke activiteiten, zeg het voort en ga het vooral gewoon doen!

En wil je hulp bij het bij het in kleine stukjes opknippen van een grote stap of veranderwens? Laten we dan eens kennis maken!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Fietsdag

3 juni

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een gebeurtenis om de 1 jaar(en) die begint om 00:00 op dag 3 van juni en zich voor onbepaalde tijd herhaalt

De VN heeft 3 juni uitgeroepen tot ‘Wereld Fietsdag’ (of Werelddag van de Fiets of World Bicycle Day). Op deze dag wordt wereldwijd de fiets en het fietsen gepromoot. Er worden evenementen en activiteiten georganiseerd die erop gericht zijn de fietscultuur in de samenleving te stimuleren en de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren.

Tot voor kort had ik nog nooit van de Wereld Fietsdag gehoord en niets gemerkt van enige activiteiten op dit gebied. Maar wat niet is, kan nog komen. Misschien vind jij het wel leuk om regionaal of lokaal iets te organiseren op deze dag. Gewoon doen!

Gegevens

Datum:
3 juni
Evenement Categorie:
Site:
https://www.un.org/en/observances/bicycle-day